Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Axe de coordonate este un termen utilizat pentru a descrie o retea virtuala bidimensionala sau tridimensionala, care se bazeaza pe punctele intersectiei a doua sau mai multe liniilor, in care fiecare liniu este numita o axa. Cand se adauga o a treia liniu, liniile se numesc colturi, iar reteaua devine un sistem tridimensional.
Cel mai simplu exemplu de axa de coordonate este sistemul bidimensional, care se bazeaza pe doua axe paralele: axa X si axa Y. Acestea se intersecteaza la 0 punct si sunt folosite pentru a identifica orice obiect prin intermediul pozitiilor sale fata de aceleaxe.
Sistemul tridimensional contine patru axe de coordonate paralele, numite axa X, axa Y, axa Z si axa W. Acestea pot fi folosite pentru a identifica obiectele prin intermediul pozitiei lor in raport cu aceste axe.
Unele probleme matematice presupun prelucrarea datelor sub forma unui sistem tridimensional, facand utilizarea mai simpla si mai eficienta a datelor. De asemenea, axe de coordonate se utilizeaza frecvent in specialitati ca mecanica celor patru componente sau chiar electronica.
Axele de coordonate sunt un concept usor de inteles si pot fi aplicate la orice problema. Acesta poate fi folosit pentru a face fata unor provocari diverse, facand posibila o reprezentare grafica si o intelegere mai buna a oricarei probleme matematice sau fizice.