Care sunt bauturile aperitiv?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Un aperitiv este o băutură alcoolică sau nealcoolică servită înainte de masă pentru a deschide pofta de mâncare. Acesta poate să conţină alcool sau să fie o băutură răcoritoare nealcoolică. Tradiţional, acestea erau adesea băuturi alcoolice puternice, cum ar fi vinul, sampania sau coniacul, deşi aromele mai light, cum ar fi vinul alb al sec şi băuturile răcoritoare se potrivesc acum în această categorie. Datorită faptului că pofta de mâncare este stimulată de diferite gusturi şi arome, fructe şi alte alimente contribuie adesea la crearea de aperitive atractive.
Aperitivele alcoolice cele mai populare sunt vinurile albe sau roşii uscate, sampania, vinurile spumante, lichiorurile tari, coniacul, whisky-ul, romul sau ginul. Vinurile seci şi cu pasăre roşie sunt tot atât de uşor de servit. Vodka şi Tequila sunt de asemenea populare, deşi acestea sunt mai bine servite înainte de masă ca ceva mai puternic decât vinul sau băuturile răcoritoare. De asemenea, un pahar mic de vin roşu uscat poate contribui la stimularea poftei de mâncare.
Există, de asemenea, o gamă de aperitive nealcoolice disponibile, cum ar fi diferite cocktail-uri de fructe, sucuri de fructe, limonadă, ceai sau cafea. Acestea sunt cele mai populare opţiuni disponibile pentru cei care nu preferă să consume alcool. Sucul de lămâie, măslinele şi ierburile sunt adesea adăugate pentru a da un plus de aromă acestor băuturi. O ceaşcă aromată de ciocolată caldă poate fi de asemenea servită ca aperitiv.
O varietate a diferitelor aperitive sunt adesea servite înainte de mese festive sau petreceri. Acestea sunt adesea fabricate cu ingrediente bogate în nutrienti care au beneficii pentru sănătate, cum ar fi vitamina C, antioxidanţi şi vitamine din grupul B. Acestea pot face ca aperitivul să fie mai gustos şi mai nutritiv, făcându-l mai potrivit pentru consumul înainte de masă.