Care sunt bolile oncologice?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Bolile oncologice sau cancerele sunt cele mai frecvente si complexe boli cronice din zilele noastre, cu un numar tot mai mare de cazuri inregistrate. Aceste boli se caracterizeaza prin cresterea anormala a unor celule din organism, care invadeaza si distrug tesuturi si organe. Celulele afectate au tendinta de a se multiplica rapid si de a se imparti haotic, distrugandu-si mediul lor normal si provocand boala canceroasa.
Exista o varietate larga de bolile oncologice, care se impart in trei mari categorii: cancerele vasculare, limfoide si sangerare. Primul grup incepe din limfomul Hodgkin si limfomul non-Hodgkin si cele ale sangelui, cum ar fi leucemia mieloide cronica si leucemia limfocitara acuta. Al doilea grup include cancerele viscerale, cum ar fi cancerul colorectal, ovarian si pancreatic, iar al treilea grup include cancerul cerebral, cancerul de san si cancerul de prostata.
Fiecare dintre aceste afectiuni are simptome separate si diagnosticul si tratamentul sunt, de asemenea, diferite. De asemenea, in functie de localizare, se fac diferente intre stadiile cancerului si reactia la tratament. Cele mai frecvente tratamente prescrise de medici sunt chimioterapia si radioterapia, dar alte tratamente precum terapia endocrina si chirurgia pot fi, de asemenea, folosite in anumite cazuri. Asistenta medicala in jurul acestor boli poate face o diferenta majora in rata de supravietuire si rezultatele finale.
Pentru a preveni aparitia bolilor oncologice, este important sa se urmeze anumite reguli de baza. Acestea includ obiceiuri de viata sanatoase, cum ar fi un regim alimentar echilibrat si, daca este posibil, sa se renunte la fumat, care poate cauza unele tipuri de cancer. De asemenea, se recomanda vizite regulate de control la medic, intrucat diagnosticarea precoce poate face o diferenta mare in tratament si supravietuirea pacientilor.