Care sunt bolile venerice?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Bolile venerice sunt infectii transmise prin contact sexual ce pot fi provocate de bacterii, ciuperci sau virusuri cauzatoare de boala. Aceste boli pot fi prevenite prin folosirea prezervativelor in timpul actului sexual. Unele simptome ale bolilor venerice pot imita simptomele altor boli, ceea ce poate duce la diagnosticarea gresita, daca acestea nu sunt recunoscute si tratate in mod corespunzator. Simptomele bolilor venerice includ iritatii, arsuri si umflaturi la nivelul organelor genitale; durere si sangerare in timpul actului sexual; scurgeri vaginale; dureri sau arsuri la urinat; si uneori, ulceratii.
Cele mai comune boli venerice sunt gonoreea si sifilisul si, uneori, pot aparea simultan. Gonoreea se transmite prin contact sexual si poate provoca scurgeri urinare dureroase, durere in abdomen, dureri la urinat si uneori, secretii vaginale cu miros si culoare neobisnuita. Sifilisul se transmite prin contact direct cu pielea infestata si poate duce la aparitia de basici mici si s-ar putea sa nu prezinte simptome. Alte boli venerice includ herpesul genital, tricomonaza, chlamydia, limfogranulomatoza veneriana, hepatita B si scabia.
In prezent, boli venerice pot fi tratate cu succes. Se recomanda tratarea imediata a simptomelor si a partenerului sexual, astfel incat sa se prevină re-infectarea. Orice persoana care suspecteaza ca ar putea avea o boala venerica ar trebui sa se prezinte la un provider de sanatate pentru testare si tratament. De exemplu, antibioticele antibacteriene sunt cele mai frecvente tratamente pentru gonoreea si chlamydia iar persoanele infectate cu virusul herpesului genital se pot trata cu aciclovir sau famciclovir.