Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Caracterele sexuale secundare sunt modificari fiziologice si comportamentale ca urmare a activitatii ormonilor sexuali, cu un impact minor asupra fertilitatii. Acestea se dezvolta in timpul pubertatii si se aplica atat la barbati, cat si la femei si se deosebesc de caracterele sexuale primare ca clitorisul sau penisul, care sunt prezente de la momentul nasterii.
Caractere sexuale secundare masculine includ dezvoltarea testiculelor in scopul productiei de sperma, cresterea dimensiunilor membrelor si schimbarea miscarilor si a vocii, care se inalta si devine mai profunda. La varsta de 14-15 ani, etapa finala a maturizarii reproducatoare masculine este atinsa, si factorii psihologici pot interactiona cu cei fiziologici pentru a contribui la formarea identitatii si a rolului social.
Caractere sexuale secundare feminine includ cresterea tesutului mamar si expansiunea formei lor, crescand nivelul de grasime in tesutul conjunctiv, pregatindu-le pentru lactatie. De asemenea, fesele se redimensioneaza si devin mai rotunjite, iar tesutul adipos atinge concentratii mai mari in zonele bratelor, gleznelor si soldurilor. Un alt caracter sexual secundar feminin este dispareunia, o durere sau o senzatie neplacuta in timpul contactului sexual.
Unele caractere sexuale secundare pot fi cauzate de factori cum ar fi stilul de viata nesanatoasa, anumite boli cronice si anumite medicamente. De asemenea, unele dintre acestea pot fi influentate de stres sau disfunctii hormonale. Cu toate acestea, caracterele sexuale secundare sunt, in general, provocate de modificarile hormonale normale ce apar, de obicei, in adolescenta, si sunt considerate fenomene normale.