Care sunt carbohidrati rafinati?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Carbohidratii rafinati sunt tipuri de carbohidrati proveniti din produse alimentare modificate prin procese care le modifica forma si structurala. Acesti carbohidrati nu sunt considerati echilibrati nutritiv si se stie ca link-ul intre consumul acestora si bolile cronice, inclusiv diabetul si obezitatea este foarte strans.
Printre principalele produse alimentare care contin carbohidrati rafinati putem mentiona produsele de patiserie, de tip fast food, sucurile dulci, cerealele speciale, pastele instant si painea alba. Acestia sunt usor de consumat, ofera un nivel ridicat de energie si sunt adesea bogate in grasimi saturate si zaharuri.
Carbohidratii rafinati au un indice glicemic ridicat, ceea ce inseamna ca produsele alimentare bazate pe acestia cresc nivelul glicemiei in sange mai rapid decat majoritatea productelor alimentare sanatoase. Acest lucru le ofera organismului o cantiate mare de energie foarte rapida, insa are si un inconvenient: nivelul de energie se va scadea brusc atunci cand organismul va folosi aceasta energie.
Pe langa cresterea riscului aparitiei unor boli cronice, consumul acestor carbohidrati rafinati poate duce la acumularea de kilograme in plus, datorita nivelului crescut de zaharuri si grasimi de care organismul are nevoie pentru a folosi energia. De aceea, este recomandat ca atunci cand alegeti alimentele care sa le includa in dieta, sa aveti grija ca acestea sa fie cu un indice glicemic mic.
Prin renuntarea la carbohidratii rafinati si introducerea unor alimente sanatoase in alimentatia noastra, putem contribui la o stare generala de sanatate mai buna. Prin limitarea carbohidratilor rafinati, puteti adauga intr-o dieta echilibrata produse alimentare cu indice glicemic mic, cum ar fi cele integrale, fructele si legumele, produsele lactate cu putine grasimi, fasolea si avocado.