Care sunt carbohidratii simpli?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Carbohidratii simpli sunt cea mai abundenta si energica sursa de energie pentru organismul uman. Carbohidratii simpli pot fi adesea gasiti in alimentele zaharoase, cum ar fi dulciuri, prajituri, briose, dar si in fructe, lapte, iaurt si sucuri.
Carbohidratii simpli sunt formati din molecule de zahar simple care se absorb rapid in organism si ofera o sursa de energie de durata scurta, saturanda senzatia de foame. Aceasta energie se transforma rapid in glucoza, principala sursa de energie a corpului, care este folosita de celule pentru a se capta prin activitatile fizice si mentale.
Exista doua categorii principale de carbohidrati simpli: monozaharide si disaharide. Monozaharidele sunt formate din un singur monomer, cum ar fi glucoza, fructoza si galactoza. Aceste substante nutritive furnizeaza organismului cu energie importanta si sunt gasite in alimentele care au gust dulce, in mod natural, cum ar fi fructele, dar si in produsele cu zahar adaugat. Amestecurile de monozaharide sunt gasite in produsele zaharosite, cum ar fi siropul de porumb, sifonul si produsele de patiserie.
Disaharidele, care sunt formate din doua monomeri, sunt compuse din glucoza si alte zaharuri simple precum fructoza si galactoza, si sunt gasite in miere naturala, nectar si laptele. Sucurile din fructe adaugate de zahar, de asemenea, contin disaharide.
Consumul excesiv de carbohidrati simpli poate avea repercursiuni negative asupra sanatatii. Excesul de carbohidrati poate duce la cresterea in greutate, obezitate, rezistenta la insulina si, in cazuri extreme, diabet. De aceea, trebuie sa, in general, sa evite consumul excesiv si sa opteze pentru alimentele care contin carbohidrati complecsi, cum ar fi legume, fasole, fructe si produse din cereale integrale si zaharuri naturale.