Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Zona zoster, sau cunoscuta si sub numele de vezicule herpetice, este o boala cauzata de virusul varicelo-zosterian. Aceasta poate afecta orice parte a corpului, dar pielea este cea mai comun afectata. Zonele zoster sunt caracterizate de aparitia de eruptii cutanate vezicolare, precum si de dureri in acea zona.
Cauzele care stau la baza aparitiei zonei zoster sunt asociate in principal cu infectia cu virusul varicelo-zoster. Acest virus apartine aceleiasi familii ca virusul varicela si este responsabil pentru aparitia veziculelor herpetice. O data contactat, virusul varicelo-zoster poate hiberna in nervii si ganglionii limfatici de-a lungul anilor si poate reactiva la un moment dat.
De asemenea, factorii de stres si imbatranirea sunt, de asemenea, cunoscuti pentru a contribui la aparitia zonei zoster. Stressul excesiv poate slabi sistemul imunitar, ceea ce poate face organismul mai susceptibil la infectii. Imbatranirea, de asemenea, poate reduce sistemul imunitar, permitand virusului sa cauzeze boala.
Alti factori care cresc riscul aparitiei zonei zoster includ anumite conditii medicale, cum ar fi imunodeficienta, boli de rinichi, diabet zaharat, precum si utilizarea unor medicamente care maresc riscul de infectii, cum ar fi steroizii si medicamentele pentru cancer.