Care sunt cauzele obezitatii?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Obezitatea este o boala cronica, ce apare datorita unei cresteri a masei grase corporale, care poate fi cauzata de mai multi factori, inclusiv stilul de viata si genetica. Populatia este in crestere, astfel incat obezitatea se extinde in mod dramatic. Cauzele obezitatii includ disfunctii ale metabolismului, factori endocrinologici, precum si stilul de viata si dieta.
Una dintre cele mai comune cauze ale obezitatii este dieta. Dietele sarace in nutrienti sau excessively caloric ce au aparut in ultimele decenii au contribuit la aceasta crestere a numarului de persoane intrate in suprpondere sau chiar obese. Multi oameni au obiceiuri alimentare nesanatoase, precum consumul de alimente grase, dulciuri sau alimente procesate. Alimentele de tip fast-food imbogatite cu grasimi si zahar, alaturi de un continut caloric ridicat, cresc foarte usor riscul de obezitate.
Un alt factor care poate contribui la obezitate este aportul de alcool. Alcoolul este unul dintre cei mai rapid absorbti nutrienti, iar consumul regulat poate contribui la ingrasare.
In activitatea fizica scazuta poate fi un factor important in determinarea obezitatii, obezitatea riscand sa apara atunci cand o persoana isi petrece mai mult timp in fata televizorului sau la calculator. O lipsa a exercitiilor si a activitatilor fizice regulare pot contribui la cresterea numarului de calorii in exces stocate pe o perioada lunga de timp, in special intr-o alimentatie dezechilibrata.
Stresul si niveluri scazute de starea de spirit sunt cunoscute ca pot cauza obezitatea. Multi oameni recurg la mancare ca mecanism de autocompensare sau ca distractie, iar un comportament alimentar nesanatos poate deveni un obicei fara constientizare.
In plus, factorul genetic poate juca, de asemenea, un rol important in dezvoltarea obezitatii. Ereditatea poate reduce capacitatea organismului de a gestiona grasimile sau poate influenta echilibrul hormonal, schimband metabolismul si implicit stocarea grasimilor in organism.
Obezitatea poate avea o varietate de cauze si factori de mediu. Este important ca persoanele in suprapondere sa contacteze un medic sau nutritionist pentru a gasi un regim alimentar adecvat si a introduce activitatea fizica in rutina lor.