Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Palpitatiile sunt senzatii anormale ale inimii, care poate varia de la o senzatie usoara pana la simptome mai severe, care pot provoca anxietate sau chiar panica. Acestea pot fi deseori neplacute pentru cel care le simte si pot sa va aminteasca de o alta afectiune cardiaca. Cu toate acestea, palpitatiile nu neaparat trebuie sa fie simptomele unei boli grave si in majoritatea cazurilor nu determina un pericol mortii.
Cauzele palpitatiilor pot fi atat ereditare cat si actuale. Unele boli de inima congenitale, precum si alte afectiuni medicale, precum anemia sau hipertiroidismul, pot cauza palpitatii. Anumite medicamente sau substante, precum cofeina, alcoolul, drogurile sau chiar prea multi suplimenti nutritivi pot provoca, de asemenea, palpitatii.
Un alt factor care poate cauza palpitatii este anxietatea sau stresul. Atunci cand organismul este expus presiunilor emotionale si fizice puternice, sistemul nervos simpatic devine mai activ si creeaza o accelerare a batailor inimii. Acest lucru, la randul sau, poate face ca inima sa bata mai tare si mai rapid, ceea ce creeaza senzatia de palpitatii.
De asemenea, palpitatii pot, in anumite cazuri, fi inoensii si poate sa existe un factor etiologic necunoscut. Palpitatiile pot fi un semn al unei boli grave si, desigur, pot aduce anumite complicatii, motiv pentru care este important sa se consulte un doctor, pentru a face un diagnostic corect.