Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Timiditatea este o caracteristica umana comuna si poate fi simtita intr-o mai mare sau o mai mica masura. Desi alte personalitati sau trasaturi pot influenta nivelul timiditatii unei persoane, exista anumite cauze specifice care pot duce la timiditate si au fost identificate de psihologi.
Prima dintre aceste cauze este cunoscuta sub numele de „temere instituitiva”. Aceasta se refera la instinctul natural al unei persoane de a se teme de ceea ce este nou si necunoscut, inclusiv de situatii sociale care ii fac probleme. Aceasta temere poate fi cauzata de experiente neplacute din trecut, cazuri in care persoana a simtit rusine, frica sau alt tip de emotie neplacuta.
O alta cauza a timiditatii ar putea fi o lipsa de incredere si o maniera defectuoasa de gandire. Acestea sunt adesea determinate de cum ne-am simti despre noi insine in copilarie. Daca parintii nu ne-au sustinut sau ne-au facut sa ne simtim jenati sau incapabili, acest lucru va lasa urme pe care ni le luam in noi in prezent.
De asemenea, exista cazuri in care simptomele unor afectiuni medicale, precum anxietatea sau depresia, determina o persoana sa simta timiditate. Asemenea, unele medicamente pot determina anumite stari care sa-i faca pe oameni sa se simta confuzi si sa se apropie cumva deother in situatii sociale.
Cu toate acestea, timiditatea poate fi gestionata sau chiar depasita printr-o serie de tehnici sau tratamente psihologice. Estimarea de sine poate fi imbunatatita, iar experienta sociala poate fi modificata cu ajutorul internetului si al discutiilor despre ce ne sperie si ce poate fi schimbat.