Care sunt cefalosporinele?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cefalosporinele sunt antibiotice in clasa cefalosporinelor folosite pentru a trata infectiile bacteriene. Acestea sunt produse sintetic si folosite pentru a trata un numar de infectii, de la infectii ale tractului urinar si pneumonoii la infectii mai grave, cum ar fi bacteremiile si meningitele.
Cefalosporinele sunt produse in mai multe generatii, fiecare generatie prezentand un grad crescut de activitate antimicrobiana impotriva diverselor tipuri de microorganisme. Generarea mai noua, a patra generatie de cefalosporina, ofera cea mai mare acoperire impotriva enterocociilor, cu izolare si activitate impotriva anumitor infectii complicate.
Un alt aspect important al utilizarii cefalosporinelor sunt rezistenta bacteriana, care poate afecta eficacitatea antibioticelor si poate limita utilizarea lor. Acesta poate fi motivul pentru care care unele tipuri de infectii pot fi mai greu de tratat.
Utilitatea cefalosporinelor se datoreaza faptului ca sunt, in general, bine tolerate. Efectele secundare incluse cu cefalosporinele pot fi mancarimi, iritatii pe piele sau diaree, de obicei provocate de intoleranta medicamentului.
Cefalosporinele sunt antibiotice puternice si sunt adesea prescrise pentru tratarea infectiilor complicate, precum meningita si bacteremiile. Desi acestea pot fi eficiente in tratarea infectiilor, trebuie sa se discute cu medicul curant daca medicamentul este necesar si daca exista alte optiuni de tratament disponibile.