CopperTeacher
Care sunt cele mai frecvente valori ale valentelor metalelor?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Valentele metalelor reprezinta numarul de electroni ai lor. Electronii sunt piesele care dau proprietati metalelor cum ar fi conducerea electricitatii si incalzirea. Un atom de metal contine, de obicei, un propos de electroni la suprafata sa inclus in cele mai comune valente. Cele mai frecvente valente ale metalelor sunt 1,2, 3 si 4.
Valenta 1 se refera la un singur electron exterioar si se gaseste in metale cum ar fi sodiu (Na) si potasiu (K). Un atom de sodiu gazduieste un electron in ultima sa orbitala, ceea ce rosea ca ionul Na+ sa aiba o valenta de +1. In acelasi timp, atomul de potasiu gazduieste unelectron in ultima sa orbitala pentru a crea ionul K + care are o valenta de +1.
Valenta 2 se refera la doi electroni si se gaseste in metale precum magneziu (Mg) si calciu (Ca). Atomul de magneziu gazduieste doi electroni in ultima sa orbitala pentru a forma ionul Mg2+, care are o valenta de +2. In acelasi timp, atomul de calciu gazduieste, de asemenea, doi electroni pentru a forma ionul Ca2 +, care, de asemenea, are o valenta de +2.
Valenta 3 se refera la trei electroni si se gaseste in metale precum aluminiu (Al) si fier (Fe). Atomii de aluminiu gazduiesc trei electroni in ultima sa orbitala pentru a crea ionul Al3+ care are o valenta de +3. Atomul de fier, de asemenea, gazduieste trei electroni, ceea ce face ca ionul Fe3+ sa aiba o valenta de +3.
Valenta 4 se refera la patru electroni si se gaseste in metale precum cromul (Cr) si nichel (Ni). Atomul de crom gazduieste patru electroni in ultima sa orbitala pentru a crea ionul Cr4+ care are o valenta de +4. Atomii de nichel, de asemenea, gazduiesc patru electroni pentru a crea ionul Ni4+, care are, de asemenea, o valenta de +4.
De asemenea, exista si alte valente, cum ar fi 5, 6, 7 si 8. Aceste valente sunt mai putin frecvente in compusii metalici, dar se pot gasi in catalizatori si alte complexe metalice.