CopperTeacher
Care sunt cele mai mari fluvii din europa?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Europa este un continent care se caracterizează prin bogată diversitate de fluvii ce se desfășoară pe întreg teritoriul său. Cele mai mari fluvii din Europa sunt Volga, Dunarea, Ural, Dniestru, Elba, Don și Rin.
Volga – este cea mai lungă și cea mai mare fluviu din Europa, cu un total de 2.293 de kilometri și de pe teritoriul rus. Deschiderea acestui fluviu catre Baltica duce la o masa mare de apa ce traverseaza teritoriul rus ce se deschide catre nord-estul Europei continentale.
Dunarea – este cea de-a doua cea mai mare fluviu din Europa. Aceasta se intinde pe o distanta de 2.170 de km, strabatand regiunea dintre Europa Centrala si Asia. Fluviul se formeaza prin confluența a mai multor afluenți, cum ar fi Siretul si Prutul, și traversează șase țări prin care curge: Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia, Ucraina si Ungaria.
Ural – Este al treilea cel mai lung fluviu din Europa, cu un total de 2.144 km. Majoritatea acestui fluviu traversează teritoriul Rusiei, finind prin Siberia centrală în Marea Caspică.
Dniestru – Desi este relativ mic, cu o lungime totala de 1.362 km, acest fluviu curge prin teritoriul a patru tari diferite; Ucraina, Belarus, Republica Moldova și România. Este unul dintre principalii afluenți ai Marei Negre.
Elba – Este cea de-a cincea cea mai lunga fluviu din Europa si cea mai lunga din Germania. Are o lungime totala de 1.090 km, majoritatea acestei fluviu traversand teritoriul german.
Don – Este al șaselea cel mai lung fluviu din Europa, cu o lungime totala de 1.051 km. Deschiderea acestui fluviu catre Nordul Marii Negre duce la o masa mare de apa ce traverseaza teritoriul rus si ucrainian.
Rinul – Acesta este al șaptelea cel mai lung fluviu din Europa. Are o lungime totala de aproximativ 1.320km, traversand Germania de la sud la vest. Din acest fluviu fac parte equilateral si afluenti precum, Mosela si Neckar. Deschiderea acestui fluviu catre Marea Nordului este la Rotterdam, Olanda.
Toate aceste fluvii sunt esentiale pentru dezvoltarea Europei si pentru economia țărilor traversate de acestea. Porturile fluviale contribuie la conturarea culturii locale si la schimburile comerciale, oferind oamenilor oportunități pe care altfel nu le-ar avea. Pe langa toate cele de mai sus, fluviile ofera, de asemenea, o sursa importanta de energie hidraulica, atat pentru producerea de electricitate, cat si pentru navigarea si transportul de marfuri și persoane.