Care sunt cele mai putin nocive tigari?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
electronice
Tigarile electronice sunt un mod mai putin nociv de a fuma, fata de fumatul tigarilor obisnuite. Acestea folosesc calde vaporizatoare, care trimit un aerosol fin, obisnuit, format din propilena glicol si glycerina vegetala, plus arome regulate si/sau un strop de nicotine. Diferenta majora intre fumatul tigarilor electronic si cea a tigarilor obisnuite o fac substantele chimice pe care le transporta.
In cazul tigarilor electronice, vaporul care se elibereaza este mai putin nociv decat fumul rezultat din combustia tigarilor obisnuite, care contine mai mult de 4.000 de substante chimice, dintre care cel putin 50 sunt cunoscute ca fiind cancerigene, pe langa alte care pot afecta negativ sistemul respirator, sau pot cauza alte boli cronice.
Cu toate acestea, tigarile electronice pot totusi sa nu fie nederanjante pentru sanatate. Printre substantele folosite pentru prepararea vaporilor se afla si acroleina – o substanta ce poate provoca dureri de gat, constrictie respiratorie si inflamatii ale cailor respiratorii. Exista si alti compusi chimici riscanti, cum ar fi cetona, formaldehida si nitrozamine, care se gasesc in tigarile electronice, si care pot fi nocive pentru sanatate.
De asemenea, participarea la vapatul tigarilor electronice poate mari probabilitatea ca persoana sa fumeze tigari obisnuite in viitor, nefiind siguri inca de efectele lungi care pot aparea.
In ciuda acestor aspecte, tigarile electronice pot fi mai putin nocive decat fumatul traditional si o potiune buna pentru cei care doresc sa renunte la fumatul obisnuit. Cu toate acestea, este important de reamintit ca, desi cele mai multe studii indica ca tigarile electronice sunt mai putin nocive decat tigarile obisnuite, acestea nu sunt lipsite de riscuri si exista efecte de lunga durata pe care nu le putem prevedea in acest moment. De aceea, trebuie sa intreprindeti toate masurile necesare pentru a va proteja sanatatea si sa urmati intotdeauna recomandarile medicului.