Care sunt cele trei grupe ale subcarpatilor?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Subcarpatii sunt o regiune geografica esentiala a Romaniei, alcatuind mai multe lanuri de munti. Zona se afla de-a lungul raului Dunarea si se intinde de la vestul Marii Negre pana in estul Transilvaniei. Subcarpatii sunt impartiti in trei mari zone:
Subcarpatii Moldo-Transilvaneni – aceasta zona se afla la extinderea Muntilor Carpati si se intinde spre nord si are o gama variata de relief. Impreuna, lanurile muntilor Osogov, Sredna Gora, Predbalkanul si Bosna formeaza Subcarpatii Moldovei. Subcarpatii Transilvaneni includ regiunile de nord ale Carpatilor Orientali – Muntii Apuseni si Muntii Poiana Rusca.
Subcarpatii Rutsk-Banatului – aceasta este cea mai sudica regiune a Subcarpatiilor si include seria muntilor care despart Podisul Banatului de Valea Jiu. Aceasta regiune cuprinde muntii Rutsk, muntii Poiana Rusca, muntii Almaj, muntii Codru si Muntii Almajului.
Subcarpatii Dunarii de Jos – aceasta regiune cuprinde seria de munti care se intind de-a lungul Dunarii. Acolo se intalnesc muntii Mehedinti, muntii Almajului, muntii Ciucului, muntii Vidinului si muntii Serbanestilor. Desi mai putin cunoscuta, aceasta regiune se afla intr-o pozitie importanta, separand Podisul Banatului de Terasele Dunarii.
Subcarpatii sunt o importanta zona de tranzit intre nordul si sudul continentului, intre estul si vestul Europei si intre Marile Negre si Marea Neagra. Regiunea ofera o bogata biodiversitate si reprezinta un important vector ecologic.