Care sunt celulele canceroase?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Celulele canceroase sunt celule anormale care se divid si se multiplica intr-un ritm haotic. Acest proces de crestere nu are limita si astfel celulele canceroase ocupa din ce in ce mai mult spatiu, avand astfel efectele adverse asociate cu cancerul in tesutul sau organul afectat.
In general, exista doua tipuri principale de celule canceroase: celulele epiteliale si celulele de tumora. Celulele epiteliale reprezinta celulele care formeaza tesuturile inconjuratoare unui organ, cum ar fi pielea, mucoasele, miocardul si plamanii. Acestea sunt adesea similare cu celulele din stratul superior al epidermei, dar sunt modificate in mod dramatic prin productia anormala de substante chimice care ii fac sa se multiplice si sa invadeze alte tesuturi.
Celulele de tumora, pe de alta parte, sunt celule anormale care se desprind si se divid rapid, formand un nou tesut tumoral. Acestea cresc adesea foarte repede, mai ales in cazul cancerului avansat. De asemenea, acestea pot produce molecule neurotoxice care omoara si distrug tesuturile sanatoase in cursul procesului de crestere.
Mutatiile genetice si expunerea la agenti carcinogeni pot fi cauzele ce declanseaza cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase. In unele cazuri, simptomele cancerului pot aparea inainte ca tesutul sau organele afectate sa fie puternic afectate, dar atunci cand celulele canceroase sunt deja prezente, pot aparea simptome cum ar fi umflarea tesutului, schimbari ale culorii pielii, modificari ale mersului sau durere. Tratamentul depinde de tipul celulelor canceroase si de stadiul cancerului, dar poate include interventia chirurgicala, radiatii, chimioterapie si imunoterapie.