Care sunt cheltuielile fixe si variabile?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Cheltuielile sunt o parte importanta a oricaror afaceri si reprezinta o parte integranta a contabilitatii. Cheltuielile pot fi clasificate in cheltuieli fixe si variabile. Ambele categorii joaca un rol important in socotelile financiare ale unei afaceri.
Cheltuielile fixe sunt cheltuieli definite care nu schimba in functie de volumul serviciilor si produselor vandute. Cheltuielile fixe se refera la costuri constante, cum ar fi chiria, salariile, costurile de utilitati, ratele la imprumuturi, contributiile la asigurare si alte costuri necesare functionarii unei afaceri. Aceste cheltuieli se mentin constante pe o perioada mai lunga de timp.
Cheltuielile variabile, pe de alta parte, sunt costuri care variaza in functie de accelerarea sau incetinirea activitatilor de vanzare. Aceste cheltuieli sunt cauzate de productia sau distributia produselor si se refera la costurile materialelor, produse finite, transport, si alte servicii prestate in cadrul afacerii. De asemenea, se mai considera cheltuieli variabile si vanzarile de publicitate sau camasi, care sunt direct legate de volumul de vanzari.
Cu toate acestea, cheltuielile fixe si variabile nu sunt absolute si pot fi schimbate din cauza circumstantelor specifice afacerii unei persoane. Pentru a sti care sunt intr-adevar cheltuielile fixe si variabile, este important sa intelegeti activitatile curente si potentiale ale firmei dvs. si cum acestea sunt afectate de volumul de vanzari si productie.