Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Cifrele sunt simboluri folosite pentru a indica valorile numerice cele mai raspandite sunt cifrele romane (I, V, X, L, C, D, M) si cifrele arabe (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9). Acestea au fost folosite de-a lungul anilor pentru a scrie numere.
Cifrele romane sunt cele mai vechi forme de numerotare cunoscute. Acestea au fost create in Roma Antica si au fost folosite pentru a scrie numere in perioadele pre-cristiene si moderne. Acestea sunt scrise folosind cinci simboluri: I (care semnifica 1), V (care semnifica 5), X (care semnifica 10), L (care semnifica 50) si C (care semnifica 100). Mai exista alte simboluri: D (care semnifica 500) si M (care semnifica 1000). Aceste numere sunt adunate intre ele, deoarece nu exista un simbol pentru zero.
Cifrele arabe, de asemenea cunoscute ca si cifre indo-arabe sau cifre arabo-indiene, sunt scrise folosind 10 simboluri: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 si 9. Acestea au fost create in India si s-au raspandit la civilizatiile arabe, iar mai tarziu la cele europene, facandu-le sa devina cea mai comuna forma de numerotare. Acestea sunt valori discrete si sunt adunate in mod conventional, precum si aritmetic, cu alte cuvinte, 0 simbolizeaza lipsa unei valori.
Ambelor sisteme de numerotare le sunt necesare atat pentru calcule aproximative, cat si pentru cu totul alte scopuri: cifrele romane pot fi folosite pentru a scrie data sau numele unei persoane, cat si pentru a indica secolul, iar cifrele arabe sunt folosite pentru a scrie cifra unui cont bancar. In concluzie, indiferent de nevoi, fie ca este vorba despre calcul sau despre alte scopuri, cifrele romane si arabe se potrivesc perfect.