CopperTeacher
Care sunt combustibili utilizati in tara noastra?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Romania are o larga varietate de resurse energetice si combustibili, inclusiv resurse interne si importate. Principalele surse de energie utilizate in Romania sunt carbunele, petrolul, gazul natural si resursele regenerabile. Acestea se completeaza cu resurse provenite din importuri, cum ar fi combustibilii fosili (petrol si combustibili produsi din combustibili fosili).
Carbunele- este cel mai important combustibil folosit in Romania si are cea mai mare pondere in mixul energetic. Carbunele poate fi folosit in raport de productie, distribuire si consum de caldura. Se utilizeaza in principal in centralele termo-electrice si comercializat sub forma de produse petroliere si combustibili pe baza de carbune pentru transportare si alte utilizari.
Petrolul- Romania s-a bazat pe petrolul intern pentru o mare parte din provizii de energie si energie termica. Cu toate acestea, majoritatea resurselor de petrol interne au fost epuizate si in prezent depindem de importuri. Petrolul importat este utilizat in principal in industrie si transport si contribuie la aproximativ 30 la suta din consumul de energie din Romania.
Gazul natural- este considerat cea mai curata forma de combustibil si constitue un important factor care contribuie la eficienta energetica in productia de energie electrica si termica. Romania se bazeaza in mare parte pe importuri pentru a-si satisface necesarul de gaz natural.
Energia regenerabila- este considerata cea mai verde si eficienta sursa de energie si joaca un rol important in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si contribuie la generarea de locuri de munca in regiunile unde sunt instalate facilitatile de productie. Energia regenerabila reprezinta aproximativ 15 la suta din consumul total de energie in Romania. Principalele surse regenerabile folosite in Romania sunt energia eoliana si energia solara, urmate de biomasa si hidroenergia.