Care sunt componentele situatiei financiare anuale?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Situatia financiara anuala este un document important care prezinta situatia financiara a unei afaceri la sfarsitul unui an financiar. Acesta prezinta informatiile financiare principale, cum ar fi veniturile prognozate, cheltuielile, activele nete si datoriile nete ale unei companii. Conturile continute in situatia financiara anuala arata starea incasarilor, theplasamentelor si a proprietatilor unei companii.
Componentele principale ale situatiei financiare anuale includ:
Bilant de Situatie: Reflecta fondurile pe care o companie le are pentru scopuri de afaceri, inclusiv cash, active fixe si contul de trezorerie.
Contul de Profit si Pierdere: Acesta prezinta veniturile si cheltuielile unui an de recenzii financiare, dand cont de profitul net sau pierderea neta.
Nota explicativa: Aceasta explica activitatiile care au dus la castigurile sau pierderile nete si cum acestea s-au reflectat in bilantul contabil.
Alte note solicitate: Acestea includ informatiile cheie solicitate de catre societatile financiare inainte de autorizarea creditelor sau a lansarii pe piata a unei ipoteci.
Situatia financiara anuala ofera detalii privind performanta companiei si poate fi folosita pentru a prezice performanta financiara viitoare. Acesta poate fi folosit de actiunisti si potentialii investitori pentru a determina potentialul si cerintele unei afaceri. De asemenea, poate servi unui management ca scop pentru planificarea activitatilor viitoare.