Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
IoT
Internetul Obiectelor (IoT) reprezinta o gama larga de dispozitive fizice, conectate prin intermediul tehnologiei la Internet, care au capacitatea de a prelua si de a transmite date importante. Aceste dispozitive colecteaza informatii precum localizarea GPS a unui vehicul, sau citirea informatiilor din un robot industrial.
Componentele unei solutii IoT sunt:
Hardware: Acesta este primul si cel mai important pas al solutiei IoT. Hardware-ul este format din dispozitivele fizice care sunt conectate prin intermediul tehnologiei la Internet. Acestea pot fi dispozitive senzori, telefoane mobile, laptopuri, sau diverse tool-uri software.
Solutie software: Solutia software joaca un rol important in functionarea sistemelor IoT. Acestea permit utilizatorilor sa comande dispozitivele, sa faca setarile necesare, sa monitorizeze echipamentele si sa configureze comportamentul lor.
Interconectivitate: Interconectivitatea joaca un rol vital in functionarea sistemelor IoT. Interconectivitatea joaca rolul de adaptor intre hardware-ul si solutiile software. Acest program trebuie sa implementeze standardele si protocolul pentru a asigura comunicarea dintre dispozitivele conectate.
Platforma Cloud: Platforma Cloud joaca un rol foarte important in collectarea si stocarea datelor. Aceasta permite utilizatorilor accesul remot la datele stocate si le permite sa gestioneze datele din orice locatie.
Analiza de date: Pentru a eficientiza productia si a imbunatati servirea clientilor, analiza de date joaca un rol important in solutiile IoT. Acestea permit companiilor sa ia decizii bazate pe datele analyzei si sa ia actiuni in beneficiul lor.
Securitate: Securitatea este foarte importanta in implementarea solutiilor IoT. Pentru aceasta, sunt necesare mai multe capabilitati de securitate, inclusiv autentificare, criptare, autorizare, si monitorizarea retelelor.
Companiile trebuie sa implementeze aceste componente in solutia IoT pentru a obtine oferind produse si servicii excelente, monitorizare si raportare pe baza de date, vigilenta cu securitatea si protejarea datelor, si prevenirea fraudei. Aceste componente permit companiilor IoT sa creeze si sa livrez produse inovatoare si eficiente.