Care sunt componentele unui implant dentar?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Un implant dentar este o forma moderna de restaurare a dintilor pierduti. Acorda o inlocuire stabila si permanenta a dintilor, asemanatoare cu cea a dintilor naturali. Acest tip de reconstituire dentala poate fi utilizat pentru a inlocui un singur dinte, o grupare de dinti sau toata arcada dentara.
In principiu, un implant dentar consta dintr-un sistem unitar din trei componente principale distincte, dintre care unul se instaleaza sub gingie si serveste ca suport pentru alte doua parti. Aceste trei componente principale sunt:
• Radacina sau surubul de implant – Acest lucru este, de obicei, fabricat din titan, deoarece titanul are proprietati biocompatibile si extinde legatura intre metal si tesutul osos.
• Abutmentul implantar – Acest lucru functioneaza ca o baza pozitionata intre implant si coronita. Aceasta este in general realizata din metal sau ceramica si permite coroana sau puntea sa se lege la implant.
• Unitatea finala – Acest lucru poate fi o coronita, o punte sau un acoperamant dentar complet. Elementul de terminare se leaga la abutment si adauga estetica si rezistenta pentru a completa zona implantului si a inlocui dintii.
In functie de specificul pacientului, medicul stomatolog poate sa completeze aceasta schema prin alte elemente resorturi, inele protetice sau sisteme de prindere ale bontului. Aceste elemente suplimentare asigura fixarea si stabilitatea necesare in perioada functionarii tesuturilor din jurul implantului si au rolul de a oferi rezultate mai bune si mai stabile in timp.