Care sunt conditiile pentru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului?
Share
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta o prestatiune financiara oferita parintilor, pentru a le proteja venitul in cazul in care acestia petrec mult timp cu copiii. Este subventionata de stat si oferita de Autoritatea Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.
Conditiile necesare pentru a primi aceasta indemnizatie sunt destul de clare si simple. Acestea sunt:
Polita de asigurare sociala si carnetul de munca al parintilor in evidentele Autoritatii Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala.
Copilul trebuie sa fie nascut si sa aiba un numar de ordine de nastere eliberat de o institutie de stat.
Parintii trebuie sa aiba un venit stabilit prin lege si sa necesite asistenta financiara pentru cresterea copilului.
Parintii sa fie eligibili pentru a primi aceasta indemnizatie, conform legii.
Copilul trebuie sa fie in alta tara decat cea a parintilor si sa se mute inapoi in orasul de origine a acestora.
Trebuie obtinut un certificat de nastere eliberat de institutia sau autoritatea competenta, impreuna cu alte inscrisuri legalizate si inregistrate.
Viitoarea indemnizatie trebuie solicitata prin depunerea unei cereri la Autoritatea Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, ceea ce presupune completarea unui formular special.
Parintii trebuie sa prezinte documentele necesare pentru a dovedi ca sunt eligibili pentru aceasta indemnizatie.
Parintii trebuie sa prezinte o cerere de acordare a indemnizatiei, intocmita pe numele copilului careia i s-a acordat indemnizatia si semnata de acestia.
In functie de cat de vechi si de cat de mare este indemnizatia solicitata, cheltuielile pot fi mai mici sau mai mari. De obicei, indemnizatia se acorda pe o perioada de 12 luni si poate varia intre 500 si 1500 de lei, in functie de veniturile parintilor.