Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Copacii coniferi sunt o categorie de plante lemnoase care se remarca prin aportul lor semnificativ in crearea si intretinerea mediilor naturale. Acestia cresc atat in habitaturi de temperaturi calde, cat si de temperaturi reci, si pot fi comuni atat in zone cu clima temperata, cat si gradinile de acasa.
De asemenea, copacii coniferi se remarca prin frunzele lor, care sunt drepte sau au forma triunghiulara si sunt conice sau modificate in forma de ace sau sulite. Aceste frunze sunt persistente, adica nu se ofilesc anual. In loc de aceasta, fiecare frunza se maturizeaza gradual si ramane pe arbore. Frunzele coniferelor sunt uscate si permanente, ceea ce le confera proprietatea de a se antrena foarte bine in regiunile mai reci.
Printre cele mai comune copaci coniferi se numara brazii albi, pinii ponderosi, pinii si laricii, pini de amestec, cedrii de Canada, molidul, tisa, juniperi, mestecenii si cedrol.
Brazii albi sunt foarte comuni in regiunile cu climat temperat, si se remarca prin frunzele lor ca acele si conuri. Acestia sunt foarte longevivi si pot trai si pana la 400 de ani. Gama de culori a scoartei lor va incepe de la gri deschis, pana la gri mediu, si poate ajunge chiar si la gri masliniu sau chiar ruginiu.
Pinul ponderos este un copac remarcabil si poate trai pana in 2000 de ani si se extinde de la Coasta de Pacific, pana in nordul Mexicului si Canada. Acestea pot creste pana la 80 metri si sunt unele dintre cele mai mari copaci din lume.
Pinii si laricii inregistreaza un numar foarte mare de specie si sunt foarte raspanditi in Europa, si se remarca prin conurile sale, frunzele ascutite si ramurile scurte si pline de ace. Pinii sunt foarte adaptabili si pot cresce atat in pozitii verticale, cat si orizontale.
Pini de amestec au fost folositi pentru impaduriri in multe parti, datorita faptului ca acestia rezista la stresul uscat, fluctuatiile de temperatura si necesita putina intretinere. Acestia cresc in mod obisnuit de la 30-60 de metri si sunt foarte populare intr-o gama larga de regiuni, precum Europa, Asia, Africa si America de Nord si de Sud.
Cedrii de Canada sunt alte copaci coniferi, care poarta si numele latin "Thuja occidentalis". Acestia sunt recunoscuti, in mod special, pentru frunzele lor, care sunt persistente si sunt frunze conice, cu margini ondulate, de culoare verde-aramie. Acestia sunt foarte populari, in special, in zonele reci din Canada, si pot trai de la 20 la 30 de ani.
Molidul, tisa si juniperii sunt alte copaci coniferi, care sunt foarte populari in padurile din regiunile cu clime temperate. Acestia se remarca prin frunzele lor in forma de ace, care pot varia ca si marime si culoare. Acestia sunt foarte rezistenti si pot cresce pana la 20 de metri si pot trai de la 200 la 800 de ani.
Mestecenii si cedrol reprezinta alti copaci coniferi, care sunt extrem de populari in Europa si America de Nord. Acestia se remarca prin frunzele lor scurte, de culoare verde-cenusie si varietati de conuri de dimensiuni mici. Acestia sunt foarte rezistenti in conditii climatice nefavorabile si pot fi intalniti in padurile de mesteceni si la munte.