Care sunt datele de stare civila?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Starea civila face parte dintr-un dosar de identitate individuala si reflecta, in termeni oficiali, situatia juridica a persoanei. Datele despre starea civila sunt adunate si prelucrate de catre autoritatile publice, fiind folosite in scop securitiar si pentru a asigura buna functionare a sistemului de asistenta sociala.
In general, datele de starea civila includ orice informatie legata de o persoana, cum ar fi: numele, adresa, data de nastere, statutul civil, precedentele mariaje sau divoruri, copii, apartenenta religioasa, etc. Aceste informatii pot fi folosite pentru a verifica daca cineva are sau nu capacitatea legala pentru a incheia un contract, sau pentru a dovedi identitatea unei persoane.
In unele sistem juridice este necesara inregistrarea starii civile in mod oficial, in altele ea e mai informal. In tarile occidentale, starea civila este adesea consemnata la nasterea unui copil de catre parinti si confirmata de catre un oficial de stare civila. Instatele traditionale ale Orientului Mijlociu, in schimb, folosesc cartile familiei pentru a tine evidenta membrilor familiei. In cele mai multe jurisdictii, registrul starii civile este intretinut in mod centralizat, prin autoritatile competente.
Informatiile referitoare la starea civila sunt adesea considerate informatii confidentiale, care nu pot fi furnizate persoanelor care nu au cazierul judiciar al unei persoane. In timp ce multi pot avea acces la datele starii civile, autoritatile publice pot sa impuna diverse restricitii in privinta persoanelor care pot obtine informatii despre drepturile si libertatile persoanelor.