Care sunt dealurile de vest?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
ale Romaniei
Dealurile de vest ale Romaniei fac parte din Lantul Carpatilor si se intinden de la vest de Mures la valea Muresului Inferior, si de la valea Muresului Inferior in sud, pana la vestul Ungariei, incluzand si varfurile czerszkan (pentru traducere, cea mai joasa varf al muntilor Saritoare si Hartagel). Aceste dealuri joase provin din epoca pleistocenei, cand mareea se retrase si nivelul apei scazu dat fiind faptul ca teritoriul vestului Romaniei sta sub nivelul marii in urma eroziunii.
Aceste dealuri sunt foarte bogate in specii de plante, luptandu-se sa supravietuiasca varietatii de conditii si al trecerii timpului. Dealurile de vest ale Romaniei sunt caracterizate prin rari specimene endemice din flora si fauna particulare si apartin regiunii biogeografice de desert dunarean al compositiei lor floristice.
Cele mai inalte dealuri sunt Dealurile Maghiara (cele doua teritorii fiind unite sub regimul lui Carol I), Dealul Codrului, Dealul Blajului, Dealul Podgoria si Dealurile Gurghiului. Aceste dealuri sunt acoperite cu paduri intunecate de stejar care abunda in specii de animale salbatice si pasare migratoare.
Alte dealuri incluse in dealurile de vest ale Romaniei sunt: Dealul Vinului, Dealul Minisului, Dealul Bradului, Dealul Ciuca, Dealurile Liceului, Dealul Comlosului, Dealul Ponorului si Macinului, precum si lanturi de munti mici cu formatiuni geologice spectaculoase. Aceste formatiuni geologice includ calcare dur si galben-maro, gresii ramase din etapele geologice anterioare, dar si diverse stanci structurate in forme unice.
Dealurile de vest ale Romaniei gazduiesc numeroase monumente istorice si muzee interesante. Istoria acestei regiuni este reglementata de Manastireade la Tismana si Biserica Neagra din Brasov (care a fost construita in anul 1383). Celebre situri arheologice includ si situl de la Alba Iulia si manastirile Biserica Sfantului Anton din Mures si Manastirea Bunesti. Dealurile de vest ale Romaniei fac si parte din diverse parcuri nationale, astfel incat sa poata oferi locuri protejate pentru speciile vegetale, animale si migrante.
Aceste dealuri de vest ofera in primul rand admiratorilor naturii magazine si zone de agrement. Dealurile de la vestul Romaniei ofera si prilejuri excelente pentru schi, bungee-jumping, parapanta, escalada, parapanta si drumetii prin paduri si gradini. Siturile istorice cele mai interesante care se gasesc in aceste dealuri sunt Biserica Neagra , Manastirea Tismana, Manastirea Bunesti si cetatea Alba Iulia.
Acestea fiind spuse, Dealurile de Vest ale Romaniei sunt o sursa de farmec si exotism pentru iubitorii de natura si istorie. Acestea ofera privelisti panoramice si parcuri nationale care confera protectie diversitatii biologice. Oaspetii dealurilor de vest pot descoperi peisaje picturale, stanci in forme deosebite si zoo-uri cu animale locale si exotice din regiune.