Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Delta este o bazin fluvial format prin acumularea sedimentelor aduse de curentii fluviali. Ele se formeaza in locurile unde se intersecteaza apele unui fluviu cu un lac sau mare, sau unde fluviul se varsa intr-o mare. Delta este ca un concept dinamic intrucat poate schimba forma in functie de ciclul de curgere si de diferitele modificari fizice si ecologice care il influenteaza.
In Europa, deltele sunt formate de unele dintre cele mai mari si mai populare fluvii din Europa, inclusiv Dunarea, Rinul si Volga. Acestea sunt toate deltele principale ale unor fluvii europene importante.
Delta Dunarii este cea mai mare delta fluviala din Europa. Acesta se intinde pe aproximativ 350 de kilometri de-a lungul estuarului Dunarii si se intinde pe tarmul Marii Negre, acoperind o suprafata de aproximativ 3590 kilometri patrati. Delta Dunarii cuprinde nu mai putin de 3,5 milioane de hectare de paduri umede si gururi de rau, care ofera locuinta pasarilor salbatice si fauna salbatica. In ultimii ani, multe programe au fost lansate pentru a proteja si a conserva aceasta importanta arie umeda unica.
Rinul, despre care se crede ca a alimentat generalul roman Julius Caesar in campania sa, detine cea de-a doua cea mai mare delta fluviala din Europa. Delta Rinului se intinde printre Netherlands si Germania, chiar si in Marea Nordului, acoperind aproximativ 32.900 de hectare. Delta Rinului gazduieste o serie de specii salbatice, precum fluture roua, rate si broaste.
Volga detine cea de-a treia cea mai mare delta fluviala din Europa. Mersul sau deseori intangibil se intinde de la sudul Rusiei pana la Marea Caspica si acopera o suprafata de aproximativ 260,000 de hectare. Grupele de insule ale Deltei Volgai ofera habitatul potrivit plantelor acvatice si fauna salbatica, inclusiv rechini ungur si morun. De asemenea, gazduieste unele dintre cea mai veche traditii rusesti, inclusiv trase duhuri sfinte si pescuitul traditional.