Care sunt diacritice romanesti?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Diacriticele, cunoscute si sub denumirea de diacritice diacritice diacritice, sunt simboluri speciale care se adauga unor caractere alfabetice pentru a le schimba sunetele sau sensul cuvintelor. Diacriticele romanesti sunt de obicei marcate care se adauga la literele a, i si s.
„A” Diacritic – Acest diacritic se adauga literei „a” si apare sub forma de sus de cratima ("s"). Aceasta poate modifica un cuvant, schimbandu-i intelesul. De exemplu, cuvantul „acum” se schimba in „acum” cand este marcata cu aceasta diacritica.
„I” Diacritic – Acesta poate fi introdus prin „teatru” sau „tara”. Acesta este marcata cu punct deasupra literei „i” si poate schimba intelesul unui cuvant. De exemplu, cuvantul "singur" se schimba in "singur" cand este marcat cu acest diacritic.
„S” Diacritic – Acest diacritic se adauga literei „s” si apare sub forma unui punct deasupra ei ("S"). Acest punct schimba pronuntia cuvintelor. De exemplu, cuvantul „face” se transforma in „fasce” cand este marcata cu aceasta diacritica.
Diacriticele romanesti sunt o necesitate in scrierea limbii romane. Acestea sunt esentiale pentru a se conserva si analiza originalitatea si insemnatatea limbii. Mai mult decat atat, diacriticele permit corecta pronuntie a cuvintelor romanesti si sustin forta adevaratelor semnificatii ale cuvintelor romanesti.