Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
In decembrie 1948, Organizatia Natiunilor Unite a adoptat cea mai faimoasa dintre declaratiile lor, Declaratia Universala a Drepturilor Omului (UDHR). Aceasta importanta document legal enumera si definesc drepturile fundamentale ale omului si prin urmare, abordarea fata de drepturile fiecaruia.
Declaratia Universala a Drepturilor Omului (Declaratia UDHR) afirma ca toti oamenii sunt egali si au dreptul sa beneficieze de aceste drepturi si libertati. UDHR ofera o definitie a drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul la viata; la libertatea de exprimare, de religie si de opinie; la libertatea de adunare si de asociere; la libertatea de a calatori; la libertatea de a cauta un loc de munca; dreptul la proprietate; si dreptul la un tribunalt si la justitie.
In general, UDHR defineste drepturile fiecaruia de a fi tratata in mod egal, cu respect si cu incredere. Desi UDHR a fost larg acceptat si ratificat, tine de populatia respectiva sau de guvernul anumitor tari sa invete si sa se alinieze cu aceste drepturi.
Spre deosebire de principiile privind drepturile umane precum articolul 3 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului, care sunt mai generale, majoritatea tratatelor si conventiilor pentru drepturile omului impacheteaza aceste principii intr-o forma mai concreta prin enumerarea drepturilor si prin adoptarea unor angajamente asupra promovarii si aplicarii acestora.
In general, orice tara care se considera civilizata trebuie sa respecte si sa promoveze drepturile omului, incluzand dreptul la libertate si la pluralism si rezpectarea demnitatii si libertatiilor specifice fiecarui cetatean.
In incheiere, Respectarea unor drepturi fundamentale, cum ar fi cu destulefiinte umane, nu este numai o necesitate morala, ci si o responsabilitate legala si politica. La nivel mondial, spatiul public s-a ingustat in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului si astfel, cei din guverment ar trebui sa ia masuri concrete pentru a consolida, mari si respecta aceste drepturi.