Care sunt efectele carentei de vitamina d?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Vitamina D este un nutrient esential care ajuta la absorbtia calciului si joaca un rol important in a sustine sanatatea oaselor. Carenta de vitamina D poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi osteomalatie, care poate cauza dureri la nivelul oaselor si slabiciune musculara. Efectele carentei de vitamina D pot include, de asemenea, infectii respiratorii, un risc crescut de diabet de tip 2, tulburari de somn, depresie, tulburari de memorie si un risc crescut de boli cardiovasculare.
O persoana este mai predispusa la carenta de vitamina D daca traieste in regiuni cu un nivel scazut de lumina UVB sau in cazul persoanelor cu pielea mai inchisa la culoare, care au nevoie de o expunere mai indelungata la lumina UVB pentru a sintetiza vitamina D in organism. De asemenea, persoanele cu sindromul de intestin iritabil, obezitatea si alte afectiuni digestive care afecteaza absorbtia intestianala pot fi predispuse la carenta de vitamina D, deoarece absorbtia vitaminei D prin alimentatie este limitata. Alte substante, cum ar fi produsele chimice folosite ca pesticizi si contaminanti din organismele vii, au, de asemenea, un impact asupra absorbtiei vitaminei D.
Deoarece un nivel prea scazut al vitaminei D poate afecta frecventa functiilor mentale si ale corpului, este important sa se faca teste de sange pentru a determina nivelul de vitamina D din organism si sa se urmeze tratamentul adecvat. Un plan de tratament poate include consumul unei diete sanatoase cu alimente bogate in vitamina D, precum sardinele, somonul, laptele fortificat, oua si produsele lactate, suplimentarea cu vitamina D si expunerea la lumina soarelui.