Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Relatiile din fraza sunt raporturi lingvistice care lega cuvintele si partile de fraza. Aceste relatii ajuta la intelegerea ideii sau propozitiei si la clarificarea sensului cuvintelor si a contextului. Aceste elemente sunt importante atat pentru o intelegere corecta a frazelor cat si pentru construirea unor fraze semantice si sintaxe corecte.
Elementele de relatie includ subiectul si predicatul, conjunctiile, complementele, articolele, pronumele, verbele auxiliare, adverbele si adverbele relative. Subiectul se refera la persoana sau obiect care realizeaza actiunea predicatului. Predicatul se refera la actiunea sau la starea subiectului. Pentru a lega componentele unei propozitii sunt utilizate conjunctii, care permit o legatura logica si sintactica a propozitiilor. Complementele in acest caz sunt cuvintele legate de subiect si care exprima natura acestuia. Articolele sunt adaugate in propozitie pentru a specifica subiectul sau obiectul si pentru a clarifica sensul cuvantului respectiv. Pronumele fac parte din variatele de cuvinte care se refera la subiect sau la obiect. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru a face trimiteri catre cuvinte anterioare sau pentru a face precizari cu privire la sensul unor cuvinte.
Verbele auxiliare sunt folosite in propozitii pentru a exprima accelerarea actiunii sau pentru a completa ideea substantiala a cuvantului. Acestea sunt de obicei verbe neconjugate. Adverbele si adverbele relative completeaza propozitia exprimand modificarea sau precizand locul, timpul sau modul in care se desfasoara actiunea.
Elementele de relatie sunt esentiale pentru o intelegere corecta a frazelor si sunt esentiale in construirea unor fraze uniforme si corecte gramatical.