Care sunt erele istorice?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Istoria umanitatii este divizata in ere care diferentiaza epocile istorice, datorita progreselor mari din al treilea mileniu i.Hr. si evolutiei-intregii societati. Aceste ere reflecta perioade de dezvoltare a civilizatiei, a tehnologiei, a guvernarii, a comunicarii si religiei.
Prima era care are loc in istoria umanitatii este Erei Antice. Aceasta era a inceput in urma descoperirii agriculturii, acest moment fiind cunoscut drept agricultura de Neolitic. Durata ei cuprinde perioadele care s-au petrecut pana in secolul al 5-lea i.Hr. Orase-state au fost infiintate, au aparut unele dintre primele religii si s-au creat mari impartii, inclusiv Imperiul Roman si Imperiul Persian.
Urmatoarea era a istoriei umanitatii este cunoscuta ca Erei Medievale. Ea a inceput in secolul al 5-lea si a durat pana in secolul al 15-lea . Pe parcursul acesteia, au existat schimbari majore si aproape toata Europade Vest a devenit crestina. Acesta perioada a vazut si miscarea Invaziei Navelor, in care invadatorii arabi s-au raspandit in Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.
Erei Moderne care a venit dupa Erei Medievale a cuprins perioada dintre secolele al 16-lea si al 18-lea. Pe parcursul acestei perioade, comertul a cunoscut cresteri mari, ceea ce a dus la noi descoperiri stiintifice si tehnologii. Acestea, la randul lor, au dus la o imbunatatire substantiala a mediului de afaceri si au jucat un rol esential in cresterea economiei.
Ultima era a istoriei umanitatii este cunoscuta ca Erei Moderne Contemporane. Aceasta a inceput in secolul al 19-lea si a marcat o schimbare semnificativa fata de epocile anterioare. Pe parcursul acesteia s-au facut descoperiri in domenii precum tehnologia informatiei si a telecomunicatiilor, ceea ce a condus la o crestere exponentiala a comertului electronic si a lumii in general. Acesta era a fost, de asemenea, marcata de doua razboaie mondiale si o schimbare rapida a relatiilor geopolitice. De asemenea, au avut loc schimbari majore in domeniul social si legislativ, precum introducerea votului feminin, abolirea sclaviei si separarea rasiala.
Aceste ere istorice reflecta schimbari majore care au avut loc in istoria umanitatii de-a lungul secolelor si sunt reprezentative pentru progresul pe care l-a facut umanitatea. Ele sunt interpretate si instrumentalizate in diferite moduri in functie de context si au dus la dezvoltarea si evolutia societatii in termeni sociali, politici si economice.