Care sunt etapele de vaccinare?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Vaccinarile sunt o necesitate pentru a ne proteja de diversi germeni si de boli infectioase periculoase. Acestea simuleaza un rezultat similar cu cel provocat de infectia naturala, dar fara riscul unor complicatii severe. Etapele de vaccinare sunt:
Discutarea cu medicul – inainte de a administra vreun vaccin, medicul va discuta detaliile cu pacientul sau cu parintii acestuia, pentru a evalua starea generala de sanatate si a identifica orice alte conditii medicale care ar putea interactiona cu vaccinul.
Administrarea vaccinului –vaccinul este aplicat in partea diferita a corpului, de exemplu, in spatele piciorului sau in coapsa interioara.
Monitorizarea starii de sanatate – medicul care a administrat vaccinul se va asigura ca nu au aparut simptome sau reactii adverse dupa ce a fost aplicat.
Programarea urmatorului vaccin – in functie de vaccin, programarea urmatorului se face in cateva saptamani sau chiar luni dupa primul vaccin.
Urmarirea vaccinarii la nivel national – in anumite tari, exista programe de monitorizare a vaccinarii care pot fi folosite pentru a urmari rezultatele vaccinului sustinut la nivel national.
Vaccinurile sunt una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a bolilor, astfel incat nu exista scuze pentru a refuza un vaccin. Urmand acesti pasi, va puteti proteja familia si apropiatii de boli infectioase gravice.