Care sunt etapele realizarii unei carti?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Realizarea unei carti poate fi un proces provocator, dar satisfacator, indiferent de natura cartii. Sunt multe etape ale realizarii unei carti, incepand cu momentul in care scriitorul isi creeaza materialul compozitiei pana la aparitia cartii in librarii.
Exista mai multe etape ale realizarii unei carti, de la a scrie prima copie pana la aparitia sa in librarie.
In primul rand, scriitorul trebuie sa scrie o poveste neterminata. Acesta poate fi un roman, o carte de poezie, o carte de non-fictiune sau orice alt gen de literatura. Aici, scriitorul va dezvolta materialul compozitiei.
In al doilea rand, este important ca autorul sa cerceteze si sa editeze materialul compozitiei. Acest lucru se poate face prin editarea materialului pe calculator sau printr-o reeditare a paginilor scrise manual. Scriitorul trebuie sa se asigure ca stilul pe care a ales sa il utilizeze este corespunzator genului literar al cartii sale.
Totusi, inainte de a trimite manuscrisul la orice agentie literara sau editori, scriitorul trebuie sa-l cerceteze cu atentie si sa-i dea ultima forma.
Un pas important in realizarea unei carti este prezentarea manuscrisului agentiei literare sau directia editurilor. Dupa ce scriitorul isi trimite manuscrisul la agentii sau editori, acestia vor cauta pentru a gasi materialul pe care il pot publica si care sa se potriveasca cel mai bine cu expertiza lor.
Cand editorul bifeaza manuscrisul ca fiind acceptabil, el sau ea trimite scriitorului o optiunea pentru a semna un contract. Contractul va cuprinde detalii cu privire la drepturile de autor si termenii de publicare.
Dupa ce contractul a fost semnat, editorul va trimite manuscrisul la tipografie pentru a fi procesat, urmand ca in ultima instanta sa trimita cartea la librarii pentru a fi vanduta publicului.
Prin urmare, realizarea unei carti include mai multe etape dificile, de la rezolvarea materialului compozitiei pana la trimiterea cartii catre librarii. Poate sa dureze cateva saptamani sau cateva luni, in functie de natura cartii si la cat de bine grupeaza scriitorul materialul compozitiei. Cu toate acestea, la sfarsitul drumului, realizarea unei carti poate fi o experienta extrem de satisfacatoare.