Care sunt factorii ce produc poluarea?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Poluarea reprezinta prezenta in atmosfera, sol si ape a substantelor chimice, fizionice sau biologice ce reduc sau afecteaza calitatea acestor medii sau influenteaza negativ dezvoltarea si depasirea capacitatilor de functionare ale vietuitoarelor si ecosistemelor.
Factorii ce produc poluarea sunt destul de variate. Cel mai notoriu este poluarea produsa de vecinta a activitatilor umane, incluzand fabricile, vehiculele, agricultura, procesele de ardere si constructia. Aceste activitati produc factori de poluare precum cloroform, monoxid de carbon, dioxid de sulf, vopsele si deseuri chimice.
Poluarea maaturala, de asemenea, poate contribui la un nivel mare al poluarii, care poate fi cauzata de eruptii vulcanice, caderile de meteori si alte activitati geologice. De asemenea, omul poate contribui la descarcarea dedeseuri chimice si dangering la poluarea solului si a apei.
Poluarea solului este si ea un factor major in poluare. Acesta poate fi produsa de extragerea de apa de sub suprafata solului, infiltratia pesticidelor si fertilizatorilor, procesarea produselor chimice si arderile controlate si incontrolabile.
In cele din urma, incalzirea globala poate cauza mai multe efecte de poluare pe scara globala, deoarece schimbarile climatice reduc frecventa si durata efectelor medii. Aceste schimbari conduc la schimbari si in comportamentul biologic al organismelor, precum migratia, incetinirea proceselor de reproductie si raspandirea unor boli.
In general, poluarea este rezultatul excesului de elemente si produse chimice din mediul inconjurator. Acestea pot provoca daune directe si indirecte prin schimbari ale regnului vietuitoarelor, reprezentarii si suportului ecologic.