Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Fructele stejarului (strandiul) sunt unele dintre cele mai longevive fructe cunoscute oamenilor. Stejarul de obicei poartă fructe ciudate cunoscute sub numele de aceste. Acestea sunt de obicei mici si acoperite cu o coajă fragile. Fructele sunt, de obicei, gri, maro, sau chiar aproape negru sau chihlimbar. Ele sunt in interior maron si formate dintr-o pulpa subtire si licioasa fara samburi sau seminte. Fructele stejarului sunt comestibile si foarte bogate in substante nutritive, cum ar fi vitaminele A, B-complex, C, E si K. De asemenea, sunt bogate in minerale si in fibre alimentare. Acestea sunt, de obicei, folosite in bucătărie pentru a face sosuri, siropuri, produse de patiserie, si pentru a decora produse alimentare. Fructele stejarului sunt, de asemenea, utile in industria farmaceutica si cosmetica, deoarece contin antioxidanti si alte ingrediente benefice. Fructele sunt, de obicei, recoltate in septembrie si, din nefericire, sunt fragile si exista riscul de a se strica. Din aceasta cauza, fructele sunt adesea uscate si pastrate pentru consum ulterior.