Care sunt functiile cognitive ale creierului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Creierul este un organ vital in organismul uman, furnizand functii cognitive critice necesare vointei, comunicarii, invatarii si memoriei. Odata ce a fost considerat un mister de neclintit, descoperirile stiintifice au furnizat informatii despre felul in care creierul functioneaza si despre responsabilitatile cognitive importante pe care le are in organism.
Vointa. Vointa este capacitatea de a incepe, a conduce si a termina sarcini cognitive. Inseamna sa poti incepe o activitate, sa ramai concentrat si sa o finalizezi in mod satisfacator. Creierul joaca un rol in multi factori implicati in vointa, inclusiv motivatie, concentrare, notarea scopurilor si depanarea strategiilor.
Comunicare. Versiunea hardware a limbajului, cortexul frontal al creierului, controleaza vorbirea. Conteleaza experienta si memoria persoanei pentru a se exprima prin vorbe sau gesturi simbolice, cum ar fi un dans sau teatru.
Invatare si memoria. Creierul stocheaza foarte multa informatie sub forma memoriei permanente, ceea ce permite apoi recunoasterea obiectelor, persoanelor, locurilor si intamplarilor. Invatarii, precum si stocarea informatiei si reactivarea ei sunt, de asemenea, functii importante ale cortexului cerebral.
Procesarea and contextualizarea informatie. Creierul are capacitatea de a percepe informatii primite si de a le integra in context pentru a decide actiunile viitoare. Aceasta activitate are loc in principal in neocortexul creierului, in care se gasesc depozite informationale multiple si interconectate.
Miscarea controlata. Prima functie motorie pe care o detin creierele este sa adauge miscare constienta si coordonata a diferitelor parti ale corpului. Aceasta activitate se realizeaza prin intermediul lobei fronto-temporale si posterioare ale creierului, si imprima unor actiuni diferite sensul semnificativ, cum ar fi miscarea unei maini in semn de salut.
In concluzie, creierul are multe functii cognitive importante, care se extind dincolo de notiunile universale precum vointa, comunicare, invatare si memorie. Acestea sunt parte dintr-un intreg proces holist in organism care ii permite individului sa invete, sa fie creativ, sa memoreze informatii si sa interactioneze cu mediul.