Care sunt functiile comunicarii?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Comunicarea este procesul prin care se transmit idei si mesaje intre persoane, grupuri, organizatii sau alte entitati. Functiile comunicarii, in general, sunt prezentate ca fiind numite facilitarea relatiilor interpersonale, transmiterea informatiilor si modificarea comportamentului.
Comunicarea este o parte importanta a oricarei relati interpersonale. Prin intermediul comunicarii, oamenii se conecteaza si formeaza legaturi, dezvolta sentimente si relationeaza intre ei. Prin comunicare, oamenii se accepta reciproc si se construiesc relatii reciproc avantajoase. Comunicarea, prin impartasirea ideilor si sentimentelor, ajuta la construirea unei atmosfere cooperative si a unei atitudini pozitive.
Comunicarea reprezinta unul dintre cele mai importante mijloace prin care oamenii transmit informatii si idei. Acest lucru poate fi realizat prin vizionarea unui film, citirea unei carti sau a comunicarii directe. Comunicarea transmite informatii directe si poate fi folosita pentru a-i educa pe ceilalti despre anumite subiecte si domenii de interes.
Comunicarea poate fi folosita pentru a modifica comportamentul, prin incurajarea altora sa adopte noi cunostinte sau abilitati si prin adaptarea acestora la situatii specifice. Comunicarea poate fi folosita, de asemenea, pentru a motiva oamenii sa aiba grija unii de ceilalti si sa se ofere voluntar oricarei situatii. Potrivit teoriei comunicarii, oamenii au tendinta de a adopta comportamente si idealuri similare in grupuri, motiv pentru care comunicarea poate fi folosita pentru a schimba comportamentul grupurilor.