Care sunt functiile filosofiei?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Filosofia este o disciplina academica orientata spre intelegerea si descoperirea problemelor fundamentale ale unei societati, religiei si existentei umane. Termenul de filosofie deriva din termenul grecesc „philosophia”, care se traduce prin „pasiune pentru intelepciune”. Filosofia a fost studiata de catre greci antici, arabi si multi orientali timp de secole si a ajuns sa fie vazuta ca fiind una dintre caile catre adevarul cosmic in multe culturi asiatice, inclusiv in India si China. Aceste intelegeri au evoluat odata cu anticii greci, chinezi si mai apoi europeni, deoarece ideile lor s-au evoluat si au avansat.
Filosofia poate fi impartita in mai multe subiecte principale, cele mai importante fiind epistemologia, stiintele sociale si metafizica. Aceste subiecte se invart in jurul fundamentelor noii intelegeri. Filosofia se concentreaza pe ideile si conceptele fundamentale care se afla sub orice actiune umana. Dorinta de a gasi noi cai catre cunoasterea si intelepciunea existentiala conduce omenirea spre un drum omnicomprensiv ce leaga disciplinile academice, artele si spiritualitatea.
Unul dintre principalele scopuri ale filosofiei este acela de a informa persoana cu o intelegere de sine, de societate si de mediul inconjurator in care traieste. Utilizarea argumentelor, discursurilor si reflectiilor logice si rationale are ca scop sa adune intelepciune si sa ofere persoanelor informatii noi pentru a crea opinii si judecati solide.
De asemenea, filosofia are ca scop sa ajute oamenii sa isi creeze convingeri spirituale conform credintelor lor. Scopul spiritual se concentreaza pe intelegerea profunda si adancirea intelegerii cum ar trebui sa traiasca oamenii in armonie cu natura si cu mediul. Acestea sunt abordate in profunzime prin teologia morala, stiintele sociale si religia. Prin folosirea lor in diverse locuri si conditii, persoanele au tendinta de a cauta cai catre cunoastere si stiintele prin filosofie in ideologia lor.
In cele din urma, filosofia serveste ca un mediu de dezbatere si de raspunsuri intre diferite moduri de gandire si realitati. Se pot compara si aplica concepte politice, sociale, juridice si cultura si valori filosofice in intreaga lume, oferind perspective globale si locale in modul in care functioneaza lumea.