Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Psihologia moderna vorbeste despre psihic ca fiind ansamblul capacitatilor si abilitatilor umane care se afla la baza, conducerea si orientarea comportamentului. Termenul se refera la continutul intelectual, emotional si comportamental al organismelor umane. Functiile psihice se refera la procesele cognitive si mintale de baza care sunt prezente la toate speciile in lumea animala, dar au atins un dezvoltari deosebit la om.
Aceste functii se refera la procesarile cognitive si efectele comportamentale care sunt in plus fata de cele prezente in toate speciile. Acestea se refera la capacitatea intelectuala suplimentara pe care oamenii o au fata de animale si in plus fata de alte lucruri. Functiile psihice sunt de obicei grupate in trei categorii principale: perceptia, gandirea si comunicarea.
Perceptia se refera la capacitatea de a prelucra informatii din mediul inconjurator. Acesta include abilitati cum ar fi procesarea informatiilor senzoriale si discriminarea informatiilor simultan. Gandirea se refera la capacitatea de a procesa informatiile, de a le organiza, de a interprete si a lua decizii. Aceasta poate fi impartita la randul ei in alte categorii, cum ar fi memorarea, planificarea, rezolvarea de probleme si rationarea.
Comunicarea se refera la capacitatea de a exprima gandurile si sentimentele in moduri intelese de ceilalti. Aceasta se poate realiza prin cuvinte sau gesturi. Ea implica intelegerea si utilizarea limbajului, dar si intelegerea si efectuarea discursului si a mesajelor non-verbale.
Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante functii psihice. In cele din urma, toate aceste functii se bazeaza pe interactiunea sociala. Doar in contextul relatiilor sociale, aceste functii pot deveni relevante pentru o persoana. Aceste functii implica, de asemenea, abilitatea de a se adapta la schimbari, de a absorbi si folosi informatii noi si de a le integra in rationamentele sale. Acestea sunt cateva metafore care definesc procesul si ansamblul functiilor psihice in termeni comportamentali.