Care sunt functiile sintactice ale pronumelui personal?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Pronumele personal sunt cuvinte ce indica persoana, precum: eu, tu, el, ea, noi, voi, ei sau ele. Ele joaca un rol important in limba romana, oferind un mod simplu pentru a face trimiteri directe la persoane si lucruri. Pronumele pot fi folosite in mai multe functii sintactice diferite, inclusiv ca subiect, caz obiect, reflexiv si posesiv.
Subiectul
Pronumele personale sunt folosite ca subiecte ale propozitiilor. De exemplu, "Eu merg la scoala" este o propozitie care foloseste "eu" ca subiect.
Caz obiect
De asemenea, pronumele personale sunt deseori folosite ca obiecte directe ale propozitiilor. De exemplu, in "Ea il vede pe el", "ei" si "el" sunt utilizate ca obiectul direct al propozitiei.
Reflexivi
Reflexivul se refera la acea persoana care subiectul propozitiei face ceva pentru el insusi. De exemplu, in "Eu ma spal pe maini", „eu” este subiectul, iar „ma” este un pronume reflexiv in care se face o referire la subiect.
Posesivl
Pronumele posesiv se foloseste pentru a arata posesia sau proprietatea subiectului asupra unui obiect. De exemplu, in "El are pantofii ei", "ei" si "el" sunt utilizate ca pronume posesiv, in care subiectul poseda pantofii altcuiva.
Pronumele personal sunt foarte versatile si sunt folosite in majoritatea propozitiilor. Acestea sunt, in general, necesare pentru a face referire directa la subiectele si obiectele principale ale oricarei propozitii.