Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Grasimile animale sunt acele grasimi pe care le gasim in alimentele de origine animala. Cele mai cunoscute si utilizate grasimi animale sunt untul, grasimile de oaie, capra si vita, lardul (grasimea de porc), grasimea de pasare si uleiurile de peste. Acestea au fost folosite de-a lungul secolelor in alimentatia umana si sunt si astazi o parte esentiala a dietei gospodariilor din intreaga lume.
Grasimile animale au avantajul ca sunt surse excelente de energie deoarece sunt foarte bogate in calorii. Mai exact, 100 de grame de grasime animala contin in medie 900 de calorii. Acestea sunt si surse importante de vitamina A, D, E si K, precum si de minerale importante cum ar fi sodiu, calciu, fosfor si magneziu.
In ciuda beneficiilor lor nutritive, grasimile animale si produsele din grasimi animale sunt considerate cauza a numeroase boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare si obezitatea. De aceea, e important sa se evite consumul excesiv de grasimi animale si sa se alega produsele cu un continut scazut de grasimi animale.