Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Grupurile numerala sunt clasele de cuvinte care se refera la numarul sau calitatea persoanelor, obiectelor sau ideilor folosite in exprimarea notiunilor. Ele se refera la numere definite si nehotarate, la singular si plural si la calitatea adesea ambigua a unei unitati sau grupuri.
Grupurile numerala sunt similare gramatical cu articolele definite si nehotarate, substantivele si pronumele. Exista doua categorii principale de grupuri numerala: cardinali si ordinali. Grupurile cardinale se refera la numere absolut definitiv; de exemplu, "doua", "patru" si "zece". Grupurile ordinale se refera la pozitia sau ordinea in cadrul unei ierarhii; "al doilea", "al patrulea" si "al zecelea". Grupurile numerala sunt de obicei folosite pentru a descrie cantitati, incalcand uneori sesizamante si pozitii.
De asemenea, exista grupuri nedominale care se refera la cantitati despre care nu se stie cantitatea exacta sau la cateva persoane sau obiecte incadrate intr-o anumita clasa. "Multe", "unele" si "aici si colo" sunt exemple de astfel de grupuri nedominale. Aceste cuvinte sunt adesea si vagi si sunt folosite atunci cand se doreste sa se exprime o cantitate si de asemenea sa se evite aducerea numarului exact in discutie. Aceste cuvinte pot fi de asemenea folosite pentru a exprima o persoana sau un grup ca fiind diferite.
Grupurile numerala sunt o parte importanta a limbii noastre, permitand vorbitorilor sa comunice cu precise numere, calitati si cantitati. Fara grupurile numerala, nu putem exprima clar notiuni precum "totalul 1", "primul", sau "multe".