Care sunt inhibitori de monoaminooxidaza?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Inhibitorii de monoaminooxidaza (MAOI) sunt un grup de medicamente utilizate pentru tratarea depresiei si a altor tulburari psihiatrice, precum autismul, obsesiile, anxietatile si TOC-urile. Aceste medicamente functioneaza prin blocarea enzimelor numite monoaminooxidaze, care descompun anumite neurotransmitatori, cum ar fi serotonina, norepinefriina si dopamina, care sunt considerate esentiale pentru controlul dispozitiei si al altor tulburari ale sistemului nervos. MAOI-urile ajuta la reglarea acestor neurotransmitatori si poate ajuta la reducerea acestor simptome.
MAOI-urile sunt clasificate in doua grupuri – inhibitori reversibili si inhibitori ireversibili. Acestea din urma afecteaza monoaminooxidaza pentru perioade mai lungi de timp si sunt utilizate pe termen scurt pentru tratamentul depresiei acute. Inhibitorii reversibili au un efect mai scurt, de cateva saptamani, si sunt prescrise persoanelor cu simptome depresive emise. Acestea sunt prescrise de obicei impreuna cu alte medicamente antidepresive, pentru a ajuta la reducerea simptomelor.
Desi MAOI-urile sunt eficiente, exista si riscuri asociate acestora. MAOI-urile pot duce la efecte secundare, cum ar fi somnolenta, ameteala, excesul de energie (hiperactivitate), nervozitate, iritabilitate, cefalee (dureri de cap), diaree, inrosirea pielii, dureri musculare si hemoragie (sangerare). In plus, unii dintre aceti inhibitori pot interactiona cu alimentele, bauturile si alte medicamente, ceea ce poate duce la interactiuni negative care ar necesita modificarea tratamentului si a dozei MAOI-ului. Daca aveti intrebari legate de tratamentul cu MAOI-uri, va recomandam sa va consultati medicul.