Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Banatul este o regiune istorica si culturala situata la extremitatea sud-vestica a Romaniei, in estul Serbiei (Regiunea Autonoma Voivodina) si in vestul Bulgariei, avand una dintre cele mai bogate si armonioase arhitecturi ale tarilor din Europa de Sud-Est. In vremurile de demult, Banatul era un teritoriu strabatut de cetati medievale, castele feudale si cetati mari.
Judetele din Banat includ Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Alba. Acestea ofera o diversitate de paisaje si istorie. Banatul este un conglomerat de orase vechi si povesti parca despre cat de frumoasa si bogata este cultura sa.
Carasu-Severin, aflat ince la granita dintre Serbia si Romania, este considerat capitala Banatului si gazduieste multe din obiectivele turistice, cum ar fi Cetatea Severinului, Pestera Varasoaia, Lacul Bigar, Castrul Roman Drobeta, statiunea de schi a Baile Herculane si obiective naturale precum rezervatia Varciorog.
In judetul Timis se afla Timisoara – cea mai importanta si intinsa cetate regala stramoseasca, recunoscuta pentru catedrala ortodoxa, centrul de istorie, Muzeul de Arta si Cultura Banateana, Piata Unirii si Parcul Botanic si multe alte atractii.
Aradul, vechea capitala a Banatului, se intinde pe malurile Barcaului. Printre atractiile turistice se numara Bastionul Porolissum, Cetatea Aradului, Catedrala Ortodoxa, Muzeul Aradului si Arcul de Triumf.
Judetul Hunedoara este cunoscut pentru castelul Corvinilor, unul dintre cele mai frumoase si vechi castele din estul Europei. Alte obiective turistice din judet includ Muntii Retezat, Lacul Pestisor si bisericile fortificate.
Mehedinti gazduieste mai multe obiective turistice printre care se numara Pestera Meziad, Parcul National Cheile Nerei, Manastirea Prilipet si Catedrala Ortodoxa.
Gorjul ofera turistilor judetor obiective ca Lacul Bicazului si Cheile Ramnicului, Biserica Romana si Cetatea dintre Vii.
Si, in sfarsit, judetul Alba este recunoscut pentru Cetatea Alba Iulia, cea mai veche cetate din Romania, si ruinele Cetatii Dacice. Alte atractii turistice includ Biserica Invierii Domnului, Biserica Reintregirii Unirii, impresionanta Catedrala Ortodoxa sicastelul Deva.
Cu fiecare an, Banatul gazduieste tot mai multi turisti atrasi de bogata sa istorie si cultura. Acesta este locul perfect pentru a evada din cotidian si a explora cele mai frumoase obiective turistice ale regiunii.