Care sunt materiile prime importante din care se fabrica sticla?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Sticla se fabrica din mai multe tipuri de materii prime, cum ar fi siliciu, sodiu, calciu, oxizi, cenusa si alte substante chimice sau minerale. Aceste materii prime joaca un rol esential in fabricarea sticlei, intrucat aduc stabilitate, rezistenta si durabilitate sticlei fabricate.
Siliciul este una dintre cele mai importante materii prime pentru sticla. Acesta ofera sticlei rezistenta si durabilitate, fiind unul dintre cei mai intens folositi compusi in fabricarea sticlei. Siliciul aduce si stabilitate sticlei, impiedicandu-o sa se sparga.
Sodiul corecteaza pH-ul sticlei si face ca sticla sa clilceasca si sa fie translucida si lipicioasa la atingere. Acesta face ca sticla sa fie blanda la atingere.Sodiul are si efect benefic asupra capacitatii sticlei de a preveni raspandirea caldurii, permitand cresterea nivelurilor de retinere a caldurii asigurate de sticla.
Calciul confera sticlei proprietați cristaline, inviorand culoarea si textura acesteia. Acesta ofera si sticlei proprietati anti-corozive si anti-acide, ceea ce le face mai rezistente in fata schimbarilor de mediu.
Oxizii sunt folositi, de obicei, sub forma de var, culegand din aerul din care sticla este fabricata. Acestia ofera sticlei proprietati sanatoase si contribuie la descurcarea procesului de fabricare a detergentilor si a vopselelor.
Cenusa este adesea folosita ca adaos in fabricarea sticlei, optandu-se pentru cea mai usoara calitate.Cenusa derivata din combustia lemnului reduce rezistenta la caldura si flexibilitatea sticlei si are si unele efecte pozitive asupra rezistentei.
Mai sunt folosite si alte materii prime cum ar fi cuprul, virusii, aluminiul, boratele si clorul in fabricarea sticlei. Aceste compusi chimici joaca un rol important in proprietatile celei din urma si ajuta, de asemenea, la controlarea procesului tehnologic.