Care sunt medicamente betablocante?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Medicamentele beta-blocante sunt medicamente utilizate pentru a ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Acestea ajuta, de asemenea, ritmul cardiac sa se relaxeze, ceea ce contribuie, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale. Aceste medicamente fac parte dintr-un grup mai larg de medicamente cunoscute sub numele de agonisti sau blocanti beta-adrenergici. Acestea sunt prescrise de obicei pacientilor cu tensiune arteriala crescuta sau cu hipertensiune arteriala.
Centrul National pentru Informatii despre Medicamentul din SUA a recunoscut mai multe tipuri de medicamente beta-blocante, fiecare avand o gama larga de beneficii. Acestea includ:atenolol, bisoprolol, carvedilol, labetalol, metoprolol, nadolol, propranolol si timolol. Fiecare tip are efecte secundare diferite si poate interactiona cu anumite alte medicamente.
Beta-blocantele pot ajuta la reducerea frecventei cardiace, a presiunii arteriale si a constrictiei arterelor. Aceste medicamente pot fi, de asemenea, prescrise pentru a trata ritmul cardiac anormal, tensiune arteriala crescuta, bolile cardiace sau disfunctia sexuala, printre alte lucruri.
In general, beta-blocantele sunt bine tolerate de cei mai multi pacienti, cu exceptia unor efecte secundare minore. Efectele secundare pot include ameteala, somnolenta, probleme cu vederea, frisoane sau durere. Unele persoane pot prezenta reactii adverse mai severe, cum ar fi modificari ale dispozitiei sau probleme digestive. Desi rare, in unele cazuri beta-blocantele pot determina reactii alergice sau chiar soc anafilactic.
Pacientii care urmeaza beta-blocante ar trebui sa vorbeasca cu medicul lor despre schema de medicamente potrivita si efectele secundare inainte de a lua orice tip de medicatie. De obicei, medicamentele beta-blocante organismului sa se obisnuiasca cu doza de medicamente. Doza poate fi ajustata, daca exista efecte neasteptate.