CopperBegginer
Care sunt metodele de cercetare stiintifica?
Distribuie
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce considerați că această întrebare ar trebui raportată.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest răspuns ar trebui raportat.
Vă rugăm să explicați pe scurt de ce credeți că acest utilizator ar trebui raportat.
Cercetarea stiintifica reprezinta actul de a gasi, interpreta, evalua si cunoaste informatiile obtinute prin folosirea unor instrumente si tehnici specializate, cu scopul de a aduce inovatii, informatii si solutii. Metodele folosite in cercetarea stiintifica sunt gandite in a asigura ca rezultatele obtinute sunt cat mai relevante si standardizate intre diferitele situatii de studiu, acesta fiind motivul pentru care specialistii isi structureaza lucrul in carpuri teoretice si proiecte de cercetare deseori complexe.
Metodele comune de cercetare stiintifica sunt: Analiza structurala, Analiza documentelor, Experienta si testarea, Observatia si intervievarea, Cercetarea bibliografica si Analiza de date.
1.Analiza structurala. Aceste metode vizeaza investigarea modului in care diferite componente se imbina si influenteaza un anumit sistem natural sau social. Acest proces implica, de obicei, aprofundarea profilului unui sistem, dimensiunile sale si interconexiunile sale.
2.Analiza documentelor. Se refera la analiza tuturor informatiilor scrise si eliberate sub diferite forme, cum ar fi arhive, dosare, manuale, reglementari, lege, etc. Acestea sunt importante in a intelege modul in care un sistem functioneaza si schimbarile care sunt facute in aceasta asupra bazei de informatii.
3.Experienta si testarea. Acest tip de cercetare consta in crearea unor teste specifice, folosind modele sau teorii, in vederea evaluarii si compararii rezultatelor obtinute.
4.Observatia si intervievarea. Acestea sunt utile pentru a observa diferite comportamente, variabile si relatiile dintre diferite elemente. Acestea permit, de asemenea, lucratorilor sa primeasca raspunsuri in vederea intelegerii mai bune a problemelor.
5.Cercetarea bibliografica. Acest tip de cercetare implica recensamantul materialelor enuntate in surse bibliografice sau publicatii periodice pertinente zonei de interes.
6.Analiza de date. Acest tip de cercetare implica culegerea, verificarea si interpretarea informatiilor obtinute in urma unei experiente sau unui experiment in vederea dezvoltarii unor noi concluzii.
Fiecare din aceste metode de cercetare stiintifica sunt folositoare, cu rezultate unice pe care le ofera si care aduc informatii esentiale in orice proiect sau cercetare.