Care sunt modurile verbului?
Înscrieți-vă la întrebările noastre sociale și Motorul de răspunsuri pentru a pune întrebări Inteligentei Artificiale, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Conectați-vă la motorul nostru de întrebări și răspunsuri sociale pentru a pune întrebări, a răspunde la întrebările oamenilor și a intra în legătură cu alte persoane.
Ti-ai uitat parola? Te rugam sa introduci adresa ta de email. Veți primi un link și veți crea o nouă parolă prin e-mail.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
Verbul este unul dintre cele mai importante cuvinte din limba engleza si poate avea multe forme si functii diferite. Toate aceste forme si functii sunt numite „moduri” de verbe. Exista sapte moduri de verbe uzuale si se refera la modul in care acestea sunt folosite pentru a exprima o actiune, o stare sau o proprietate. Acestea sunt: infinitivul, gerunziul, a treia persoana singular, prezentul perfect, prezentul continuu, viitorul si viitorul perfect. Aceste moduri de verbe sunt descrise in detaliu mai jos.
Infinitivul (folosit pentru a exprima o actiune nespecificata) se refera la o actiune fara a specifica care persoana il face sau cand are loc actiunea. De exemplu, verbul „a merge” sau „a citi” sunt formate din infinitiv.
Gerunziul (folosit pentru a exprima o actiune specifica) se refera la o actiune in desfasurare sau o stare actuala. Unele exemple includ „mergi/mearga”, „citesti/citeste” si „zhbov/zavorati”.
Prezentul (folosit pentru a exprima o actiune curenta sau obisnuita) se refera la o actiune care se intampla in prezent sau in mod regulat sau obisnuit. Exemple includ „merg”, „citit” si „dorm”.
Prezentul perfect (folosit pentru a exprima o actiune care s-a intamplat inaintea momentului prezent) se refera la o actiune care s-a finalizat inaintea momentului prezent. De exemplu, „am mers”, „am citit” si „am adormit”.
Prezentul continuu (folosit pentru a exprima o actiune care se intampla in prezent) se refera la o actiune care are loc interpretata la momentul prezent. Exemple includ „sunt mergand”, „sunt citind” si „stau dormind”.
Viitorul (folosit pentru a exprima o actiune planificata sau previzionata pentru viitor) se refera la o actiune care trebuie sa aiba loc in viitor. De exemplu, „voi merge”, „vor citi” si „vor dormi”.
Viitorul perfect (folosit pentru a exprima o actiune care va fi finalizata in viitor)se refera la o actiune care se va implini in viitor. Exemple includ „am mers”, „please citi” si „am adormi”.
In concluzie, exista sapte moduri de verbe uzuale, adica infinitivul, gerunziul, a treia persoana singular, prezentul perfect, prezentul continuu, viitorul si viitorul perfect. Acestea sunt folosite pentru a exprima o actiune, o stare sau o proprietate intr-un anumit mod, depinzand de context.